Staf & Zo vertelt

Verhalen inspireren, raken of maken ons aan het lachen. Een live verteld verhaal is daarom de kers op de taart voor uw evenement of (kerk)-dienst.  Kies een verhaal uit mijn repetoire of geef een verzoekje door. Ik ga graag voor u aan de slag!

 1. Kies een verhaal uit mijn repertoire.
 • De prins (of prinses) en de liefde. Tijdsduur: 10 minuten.
  Een origami verhaal! Hierbij vertel ik een verhaal, terwijl ik origami vouw. Het papier verandert in verschillende dieren die voorkomen in het verhaal. Dit verhaal is speciaal geschikt voor bruiloften en een huwelijksjubileum!
 • Het raam. Tijdsduur: 15 minuten.
  Een verhaal met humor en een zwart randje dat zich afspeelt in het ziekenhuis. Max slijt zijn dagen in het ziekenhuis. Gelukkig brengt zijn mede-patiënt Joe wat leven in de brouwerij, totdat… Een goed verhaal om te gebruiken om samen in gesprek te raken over het thema jaloezie.
 • Antiek (een bewerkt verhaal van Roald Dahl) Tijdsduur: 20 minuten.
  Weer een verhaal met humor. Dit keer over een gladde antiekhandelaar die de grootste vangst van zijn leven doet. De thema’s die in dit verhaal een rol spelen zijn eerlijkheid, hebzucht en hoogmoed.
 • What if God was one of us. Tijdsduur: 15-20 minuten.
  Bijna iedereen kent dit liedje wel en het nummer bevat een interessante vraag: wat als God een van ons was en je hem morgen tegenkwam. Wat zou jij doen? Ik kan het verhaal dat bij dit nummer hoort in twee varianten vertellen:
  A.  Een moderne variant van het verhaal van de ‘ongelovige’ Tomas (te lezen in de bijbel in Johannes 20: 24-19)
  B.  Een variant met een link naar het kerstverhaal gebaseerd op een verhaal van Godfried Bomans.
 1. Geef een verzoekje door.

Ik breid mijn repertoire graag uit met een nieuw verhaal. Geef het thema van je dienst, conferentie of evenement door en ik ga graag op zoek naar het perfecte verhaal.
Soms betekent dit dat ik een verhaal dat ik al ken bewerk. Soms betekent dit dat ik een nieuw verhaal schrijf, speciaal voor de gelegenheid.


Staf & Zo in actie!